9 SEPTEMBER 2011 GENOT ZIT IN EEN BOEK, Cave De Witte Os, anno 1768

Voor wijnhandel de Witte Os zit genot niet alleen in een goed glas wijn maar ook in vele andere dingen zoals een het lezen van een goed boek en het voeren van een interessant gesprek. Al deze dingen kwamen samen op 9/9 in Cave de Witte Os, anno 1768.
En wat was er nog meer?

Met zelfs alleen al de zinnenprikkelende werken van Margriet Smulders aan de muur zijn we met het thema van vanavond 9/9 - 'genot', al volop aan onze trekken gekomen!

En wat een verrassing dat het muziekgezelschap BloedGrijs van Herman van Tongerloo (zang-saxofoon, piano & gitaar) de gedichten van onze eigen cynische dichter Kees van Donselaar op prachtige tonen zette.

We zijn de avond op een unieke manier begonnen met een 'Diner Explosíf'; we schoven aan aan één lange tafel met een stortvloed van kleine gerechtjes. À-la-minute bereid door Helene de Jong. Door de zinnelijke geneugten van deze verrukkelijke gerechten en een selectie van 28 prachtig gekozen wijnen die we allemaal konden proeven, waren we voor aanvang van het literaire deel van de avond al nagenoeg in het paradijs. En de avond moest nog beginnen….

De geest werd gevoed met het voorlezen uit eigen werk van Niels Roelen, Peter van Beuningen, Franc Noë, Coen de Bruijn en Kees van Donselaar.

Professor Peter Raedts gaf een schitterend overzicht met 'de ontwikkeling van het boek in de Middeleeuwen' : - 'van pronkhandschrift tot leesboek'. Franc Noë beschreef de drive in zijn boek Spellbound; dé missing link in de literatuur over Gerrit Agterberg, 's lands grootse dichter. Niels Roelen gaf ons inkijk in erotisch (hoezo genot) uit Arnold Grunberg-getint werk uit Uruzgan.

We kregen onverwacht bezoek van de nieuwe vrouwelijke Harry Mulish (rara…).

Dank ook Nieuwe Boekerij (Steynlaan) en Boekhandel Kramer & Van Doorn (1e Hogeweg) voor jullie enorme bijdrage aan deze avond.

> Klik hier voor de shortlist van de geproefde wijnen

> Klik hier voor het krantenartikel van prof. Peter Raedts

> Klik hieronder voor een foto-impressie van de Literaire wijnproeverij

Literaire wijnproeverij Literaire wijnproeverij Literaire wijnproeverij Literaire wijnproeverij Literaire wijnproeverij
Literaire wijnproeverij Literaire wijnproeverij Literaire wijnproeverij Literaire wijnproeverij Literaire wijnproeverij
Literaire wijnproeverij Literaire wijnproeverij Literaire wijnproeverij Literaire Wijnproeverij Literaire Wijnproeverij
Literaire wijnproeverij Literaire wijnproeverij Literaire wijnproeverij Literaire wijnproeverij Literaire wijnproeverij
Literaire wijnproeverij Literaire wijnproeverij Literaire wijnproeverij Literaire wijnproeverij